250 millió a nyertes pályázatból

  nyomtatási kép
250 millió forint összegű támogatást nyert a Körmendi önkormányzat vezette konzorcium a zárt és szabadtéri közösségi terek fejlesztésére, valamint közösségi programokra - adott tájékoztatást Bebes István Körmend Város  polgármestere.
 


Mint megtudtuk, a város önkormányzata 2016.-ban  a Körmendi Helyi Közösség nevű konzorcium vezetőjeként pályázatot nyújtott be a A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 7. prioritási tengelye keretében elérhető Közösségi szinten irányított városi helyi fejlesztések (CLLD Community-led Local Development (CLLD) pályázati felhívásra.
A pályázat eredményes volt - Az Irányító Hatóság vezetőjének döntése szerint az általunk elkészített Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia megvalósítására közel 250 millió forint összegű támogatást nyertünk el 3 éves időtartamra teljesíthető indikátorokkal és feltételekkel a közösség-vezérelt településfejlesztés (CLLD) teljesülésére.. A helyi közösségi fejlesztési stratégiában megfogalmazott célok elérése érdekében a támogatási források 58 százalékát az épített és szabadtéri közösségi terek infrastrukturális megújítására, fejlesztésére az összeg fennmaradó 42%-át eszközbeszerzésre, kulturális és hagyományőrző programok és rendezvények szervezésére, ifjúsági, szabadidő-, egészségkultúra-, közösségfejlesztő- és sport,képző-, kompetenciafejlesztő, és szemléletformáló programok megvalósítására, lehet és kell fordítani. A felek között hamarosan aláírásra kerül a támogatási szerződés, utána kezdődhet a helyi pályázatok előkészítése, kiírása a partneri és lakossági javaslatok figyelembe vétele mellett - mondta a polgármester.